Contact us

If you didn’t find answers to all of your questions on our website, please feel free to contact us directly via this form:




    By submitting this contact form, you consent to the collection of your data. This information will be used solely for the purpose of addressing your inquiry and will not be shared with third parties. For more information on how we handle your data, please refer to our Privacy Policy.

    Image Alt

    UpSteer by Asseco - Blog

    UpSteer inkubátor od společnosti Asseco Central Europe úspěšně odstartoval

    Poslední únorový den proběhl tzv. „Elevator Pitch“. Přihlášení startupisté měli možnost stručně odprezentovat svůj byznysový projekt klíčovým lidem působícím ve vedení společnosti Asseco Central Europe, kteří jsou zároveň mentory inkubátoru UpSteer. Na základě krátkého představení bylo vybráno 5 startupů, kteří budou mít možnost zúčastnit se mentoringového programu inkubátoru UpSteer!

    Dobře zvládnutý „Elevator Pitch“ jako vstupenka do UpSteer

    Do UpSteer inkubátoru se mohli přihlásit startupisté ze Slovenska a z Česka, kteří mají IT byznysový nápad v oblastech bankovnictví, pojišťovnictví, zdravotnictví, utilit & průmyslu 4.0 nebo jiných specializovaných IT řešeních. 

    Osobní setkání v sídle Asseco Central Europe dne 28.2.2023 proběhlo úspěšně. Startupisty nejprve přivítal CEO společnosti Jozef Klein, který je zároveň zakladatelem projektu UpSteer a dlouholetým mentorem startupistů. 

    UpSteer „Elevator Pitch“ 28.2.2023 a přivítání Jozefem Kleinem, CEO společnosti Asseco Central Europe a zakladatelem UpSteer

    Poté měli startupisté možnost v rámci 15minutových slotů prezentovat svůj projekt včetně zodpovězení otázek z publika. Prezentace obsahovaly v mnoha případech i krátké představení demo verze produktu či aplikace. Prezentace probíhaly v novém bratislavském sídle společnosti Asseco Central Europe v hybridní formě, tedy prezenčně i online. Většina zúčastněných se však dorazila představit osobně. 

    UpSteer „Elevator Pitch“ 28.2.2023 a jedna z prezentací startupistů

    Z množství přihlášených bylo pozváno k představení v rámci „Elevator Pitch“ 10 startupistů. Na základě kvalitně zvládnutých prezentací, ale především na základě skvělých podnikatelských nápadů, bylo 5ti z nich nabídnuto místo v 7měsíčním programu slovensko-českého inkubátoru UpSteer

    Několikaměsíční program UpSteeru startuje už v březnu 2023

    Startupisté, kteří získali vstupenku do inkubátoru UpSteer, budou mít příležitost absolvovat v průběhu několika měsíců mentoring s CEO společnosti Jozefem Kleinem a dalšími mentory reprezentující klíčové oblasti byznysu. V kombinaci s expertními workshopy a konzultacemi v oblasti podnikání, financí, práva, marketingu a lidských zdrojů získají komplexní základ pro nastartování a úspěšné směřování svých projektů. Startupisté mohou využít zázemí kanceláří v Bratislavě, Brně a Praze, kde jsou pro ně nachystány prostory pro práci i méně formální setkávání. Blízkost expertů, systematické vedení, ale i příležitost k networkingu přinese dozajista synergický efekt všem zúčastněným. 

    Prostory v centrále Asseco Central Europe v Bratislavě na GBC 5 

    Investice a kontakty jako třešnička na dortu

    V průběhu UpSteer programu budou mít startupisté možnost prezentovat pokrok na svých projektech v rámci „Progress day“, kde shrnou své výsledky a představí posun, který za daný časový úsek zvládli. Startupisté budou hodnoceni v průběhu celého období na základě interakce s mentory a dalšími experty. Na konci 7měsíčního programu – v září 2023 – proběhne tzv. „Final Pitch“, kde budou  zhodnoceny dosažené výsledky a spolupráce. V případě úspěchu bude startupistům nabídnuta možnost investice či jiná forma spolupráce jako např. zprostředkování kontaktů pro rozvoj podnikání zejména v oblasti střední Evropy.

    Cíle UpSteer

    Prostřednictvím slovensko-českého inkubátoru UpSteer chce společnost Asseco Central Europe podpořit nadějné lidi se zajímavými podnikatelskými nápady a vášní pro IT. Asseco Central Europe chce poskytnout nejen bohaté byznysové zkušenosti a zázemí stabilní společnosti, která na trhu působí více než 30 let, ale i strukturované vedení v rámci mentoringu.

    Jozef Klein, CEO společnosti Asseco Central Europe a zakladatel inkubátoru UpSteer

    Jozef Klein, CEO společnosti Asseco Central Europe, k tomu dodává: „Naším cílem je mít životaschopné startupy, které nechceme podporovat jen proto, aby získali market share, pokud by neměli jasnou vizi a jejich úspěch nebyl založený na konkrétních dosáhnutých výsledcích. Chceme, aby bylo zřejmé, kdy se dostaneme do stavu, že si startup na sebe začne vydělávat“. Více v článku pro Startitup.

    Mít nápad nestačí

    „Padesát procent je nápad a padesát procent je schopnost tento nápad uchopit, realizovat v čase a poskytnout ho do prostoru, kde bude prověřený. To znamená k zákazníkům.“ To je podle zakladatele slovensko-českého inkubátoru UpSteer Jozefa Kleina základem úspěchu. Ten se mentorování startupistů věnuje více než 6 let. Další pohledy Jozefa Kleina na téma podnikání a startupů v podcastu pro Startitup.

    Zajímavé nápady startupisté, kteří se předvedli na únorovém UpSteer „Elevator Pitch“, rozhodně měli. Představeny zde byly řešení především z oblasti zdravotnictví nebo sociálních sítí.

    Momenty z UpSteer „Elevator Pitch“ 28.2.2023

    V průběhu času uvidíme, zda startupisté, kteří se zúčastní UpSteer programu, budou mít kromě skvělého nápadu i potřebné schopnosti své podnikatelské projekty vhodně uchopit a realizovat, a zda po nich bude na trhu poptávka.

    Za celý realizační i expertní tým se těšíme z 1. ročníku UpSteer – Helping you shape the future!