Contact us

If you didn’t find answers to all of your questions on our website, please feel free to contact us directly via this form:




    By submitting this contact form, you consent to the collection of your data. This information will be used solely for the purpose of addressing your inquiry and will not be shared with third parties. For more information on how we handle your data, please refer to our Privacy Policy.

    UpSteer by Asseco - Blog

    Community Progress Day

    Čas v UpSteere neúprosne letí a my sme sa ocitli v polovici inkubačného programu. Nedávno sa pod strechou Asseco CE konal Community Progress Day, ktorý ukázal, ako si „naše“ startupy poradili s priebežnými výzvami a úlohami, ako sa posunuli a ako vnímajú samotný UpSteer. Tento deň bol plný pútavých a inšpiratívnych prednášok, prezentácií samotných startupistov, zhodnotení ich progresu od mentorov, formálnych aj neformálnych rozhovorov a aktivít.

    Náš event začal príhovorom Jozefa Kleina, CEO Asseco Central Europe, ktorý nás previedol históriou spoločnosti od čias, keď bola ešte startupom Asset, až po dnešné úspešné Asseco Central Europe, ktoré je v súčasnosti jedným z najväčších poskytovateľov IT riešení v strednej a východnej Európe. Tento príbeh je plný inšpirácie a ukázal, ako veľmi je dôležitá vytrvalosť a vízia.

    Nasledovali prezentácie jednotlivých startupov, ktoré sú súčasťou nášho inkubačného programu. Každý startup mal dostatok času, aby zreflektoval svoj progres, zhodnotil doterajšie pôsobenie v inkubátore, workshopy a mentoringové stretnutia. Súčasťou jednotlivých blokov bolo aj hodnotenie z pohľadu pridelených mentorov, ktorí na adresu „svojich“ startupov nešetrili chválou.

    Appara – sa zameriava na ochranu zdravia športovo založených a zdravia chtivých ľudí v mestskom prostredí. Ide o tvárovú masku, ktorá je integrovaná so smart technológiou na sledovanie kvality ovzdušia a zdravotných metrík. Dominik Kadlubiak predstavil svoj pokrok vo vývoji prototypov a obchodné partnerstvo v Taliansku. Pochvaľoval si mentoring a workshopy, ktoré im pomohli identifikovať slabé stránky a upraviť stratégiu. Novinkou je aplikácia s ekologickými trasami, integrovaná na platformu Strava.

    Wiolp  dôveryhodná globálna platforma, ktorá spája finančné inštitúcie s potenciálnymi dedičmi, ktorí hľadajú nenárokované peniaze na stratených bankových účtoch alebo zabudnutých finančných produktoch. Vo Wiolp sa zamerali na urýchlenie zapracovania aktualizácií a upgrade-ov. Predstavili vyhľadávač vyššej úrovne, ktorý zefektívňuje vyhľadávanie, a zapracovanie AI ako asistenta. Ich databáza sa podstatne rozšírila a obsahuje dnes už zhruba 6,5 milióna záznamov.

    Nordics.io – poskytuje inteligentné riešenia pre riadenie externých IT projektov. Ich platforma využíva pokročilé technológie, vrátane AI na zefektívnenie procesov plánovania projektov, výberu tímov a optimalizácie rozpočtov. Odprezentovali svoj projekt, novinky, výber najvhodnejšieho dodávateľa na základe doménovej expertízy aj čiastočnú zmenu stratégie a biznis modelu. Ocenili pomoc od Asseca a efektívne strávený čas s pridelenými mentormi, ktorí zase v rámci feedbacku spomenuli, že v zapracovaní úloh boli Nordics.io skutočne rýchli. 

    Pooly  startup prešiel vďaka mentoringu a absolvovaným wokshopom v UpSteere výraznou zmenou stratégie a nastavenia produktu. Sú len na začiatku a zmenu základnej stratégie si môžu dovoliť úplne bezbolestne. Predstavili sporenie na stránke obchodníka s motivačnými bonusmi a možnosťou výberu kedykoľvek. Rozšírili tím o skúseného odborníka z rovnakého segmentu, sú na rovnakej vlne a veria, že pôjdu tým správnym smerom.

    Daitable – vyvíjajú systém energetického manažmentu s využitím umelej inteligencie, ktorý pomáha zefektívňovať odber energie v priemysle. Ide o kombináciu AI projektu a smart merania odberu energie na úrovni každého výrobného stroja s cieľom zaistiť efektívnejšie riadenie výroby, a tým aj výraznej úspory pre priemyselné podniky. Chalani sú už biznisovo rozbehnutí, ale ako sami hovoria, stále je na čom pracovať. Pozreli sme sa na aktuálny stav ich klientov a biznis model, ktorý je stále aktuálny, ale začínajú cítiť potrebu výraznejšej zmeny. Momentálne pracujú na škálovateľnosti a vývoji produktu so štandardizovaným demom a architektúrou. Financovanie je stále výzvou, ale rozbehli fundraising a stále hľadajú tie najlepšie finančné príležitosti.

    Po bloku prezentácií tímov hosťujúcich v UpSteere prišli na rad ďalšie zaujímavé prednášky.

    Edgecom

    Úspešný príbeh virtuálnej reality zo Žiliny nám porozprával Miroslav Dílsky.

    Druhá prednáška bola venovaná úspešnému, dnes už ex startupu Edgecom. Pôsobí v Žiline a väčšina tímu sú absolventi Žilinskej univerzity. Prvá myšlienka vytvoriť 3D platformu prišla už v roku 2004, najprv v rámci výskumnej činnosti na Žilinskej univerzite. Ukázalo sa však, že potenciál projektu, ktorý z pôvodnej platformy vznikol, je oveľa väčší a dôkazom bolo neskoršie nadviazanie spolupráce s veľkými spoločnosťami ako napríklad Volkswagen. Referencie sa šírili rýchlo, čo otváralo dvere aj do iných odvetví. Investíciu do ďalších technológií a inovácií podporilo práve Asseco. Potom sa už veci diali rýchlo. EDGECOM dnes patrí k exe, dcérskej spoločnosti Asseco CE a jeho riešenia našli uplatnenie v oblasti robotiky, automobilového priemyslu, v jadrových elektrárňach aj zdravotníctve.

    Fundraising a investičné stratégie s Adamom Ďuricom

    Adam Ďurica, investičný manažér Zero One Hundred, ozrejmil súčasný stav, možnosti pre startupy a výhľad na získavanie finančných prostriedkov. Pomenoval základné princípy a dôležitosť tvorby príbehu a prípravy na fundraising a ďalšie dôležité informácie, ktoré sú súčasťou riadenia investičného procesu. Od startupistov padali zaujímavé otázky, ktoré boli promptne a odborne zodpovedané.

    Počas celého dňa nechýbalo dobré jedlo a príjemné debaty. Po prednáškach sme sa presunuli na akčný neformálny program, kde sme si užili parádne motokáry. Konštatujeme, že tento deň dopadol  fantasticky a spoločne nás prehupol do druhej polovice inkubačného programu UpSteer.

    Leto bude tiež aktívne, sledujte nás!