Contact us

If you didn’t find answers to all of your questions on our website, please feel free to contact us directly via this form:




    By submitting this contact form, you consent to the collection of your data. This information will be used solely for the purpose of addressing your inquiry and will not be shared with third parties. For more information on how we handle your data, please refer to our Privacy Policy.

    UpSteer by Asseco - Blog

    Nordics.io, teší nás

    Nordics.io je inovatívny startup zameraný na poskytovanie inteligentných riešení pre riadenie externých IT projektov. Ich platforma využíva pokročilé technológie, ako je umelá inteligencia, na zefektívnenie procesov plánovania projektov, výberu tímov a optimalizácie rozpočtov. Vďaka tomu dokážu klientom ušetriť až 20 % nákladov na externé IT projekty.

    Nordics.io sa zameriava na veľké spoločnosti, kde je predajný cyklus dlhší, ale dopyt po ich službách je značný. Medzi ich zákazníkov patria renomované firmy ako PwC a Siemens, a momentálne rokujú so svetovou športovou značkou.  Nordics.io veria, že ich startup môže byť revolučný v dohadovaní biznisu s finálnym správnym rozhodnutím.

    Prvá myšlienka na vznik Nordics.io prišla od Lukáša Rezaninu, ktorý mal skúsenosti s cestovateľskými projektami s databázami a vedel presne, čo firmy potrebujú pri riadení IT projektov. Lukáš, dnes v roli CEO, Nordics.io, pracoval vo Švédsku, kde získal cenné skúsenosti a prepojil sa s relevantným tímom ľudí. V roku 2020 sa rozhodli spojiť svoje sily a založiť Nordics.io.

    Aktuálne spravujú databázu asi 550 firiem, ktoré poskytujú komplexné služby z oblasti IT. Sú precízni, orientujú sa na kvalitu ponúkaných služieb a spokojnosť zákazníkov. Neponúkajú služby freelancerov. V tejto platforme na riadenie IT dodávok využívajú ako prví dáta o doménovej expertíze, kombináciu voľne dostupných a privátnych dát, ale aj dát generovaných prostredníctvom AI, ktorú začali implementovať do svojej platformy už v roku 2022.

    Jadro tímu Nordics.io tvoria traja zakladatelia, rodáci z Košíc, kamaráti : Lukáš Rezanina, Michal Mušinka a Róbert Dečman. Michal Mušinka sa venuje oblasti marketingu a ekonómie, Róbert Dečman, ktorý pôsobí ako COO, študoval na Ekonomickej univerzite v Bratislave a má bohaté skúsenosti v oblasti riadenia projektov a tímov. V minulosti pracoval pre globálne firmy ako Uber a Raiffeisen.

    Chalani z Nordics.io spolu trávia aj voľný čas, chodia na chaty, pivo a spája ich aj láska ku kolektívnym športom, najmä k futbalu, hokeju, hokejbalu a floorbalu. Vidia prepojenie medzi športom a prácou, pretože odolnosť, zvládanie kritických situácií a tímová spolupráca sú základom pre úspech v oboch oblastiach. Veria, že po tvrdej drine sa úspech dostaví a vyhrávajú iba tí najlepší. Ich cieľom je byť tými najlepšími verziami samých seba. Rovnako premýšľajú aj podnikateľsky.

    Nordics.io sa môže pochváliť úspechmi na medzinárodných podujatiach, ako je Web Summit v Lisabone a Slush 100 v Helsinkách, kde sa dostali medzi top 50 startupov z 1118 účastníkov. Dnes ich máme v UpSteere a sme za to veľmi radi. Majú svojich prvých veľkých klientov a sú hrdí na to, že k tým ďalším sa dostávajú najmä na základe ich pozitívnych referencií.

    Biznis a hiring!  To sú aktuálne témy, ktorými sa dnes v Nordics.io intenzívne zaoberajú. Plánujú získať nových klientov a na to potrebujú ďalších talentovaných spolupracovníkov. Hľadajú kvalitných ľudí do svojho tímu. Pri výbere dbajú na odbornosť, zanietenosť a aby sa s novými kolegami vídali face to face. Tím má dnes štyroch aktívnych členov, pričom plán je nabrať až ďalších 9 technicky orientovaných ľudí.

    Víziou Nordics.io je stať sa najlepšou firmou na Slovensku, na ktorú budú ľudia hrdí. Chcú prinášať hodnotné riešenia a túžia byť súčasťou revolúcie v oblasti riadenia externých IT projektov.

    Ako hovoria v Nordics.io – “na konci dňa to je stále o ľuďoch”.

    Nordics.io je príkladom toho, ako môže inovatívny prístup a silný tím zmeniť spôsob, akým sa riadia externé IT projekty. Ak vás zaujíma viac, navštívte ich webovú stránku a sledujte ich na LinkedIn.